Meer politie en cameratoezicht na dodelijke schietpartij in Amsterdam

De politie in Amsterdam gaat nadrukkelijker en met meer mensen surveilleren op de Oostelijke Eilanden, waar vrijdag een jongen van zeventien jaar werd doodgeschoten. Twee anderen werden verwond toen gewapende mannen in een jongerencentrum het vuur openden. Er komt ook een mobiele observatiepost in de wijk te staan.

Sinds afgelopen weekend lopen er al meer straatcoaches en handhavers op Wittenburg en die worden de komende tijd nog meer ingezet, meldt de gemeente Amsterdam. Ook komt er op een paar strategische plaatsen in de buurt meer cameratoezicht.

Waarnemend burgemeester Van Aartsen sprak in een persverklaring mede namens plaatsvervangend korpschef Pronker en hoofdofficier Hofstee zijn afschuw uit over de schietpartij. De ‘driehoek’ van gemeente, politie en Openbaar Ministerie benadrukt dat dit soort geweld zich niet beperkt tot een buurt of een stad. “Het gaat hier om criminaliteit die landelijk en zelfs internationaal georganiseerd is. De waarnemend burgemeester begrijpt de angst en onrust onder ouders en buurtbewoners en brengt deze week een bezoek aan de buurt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *